Gevestigd in de Blokhuispoort,
boven de 3e poort.

Informatie over Poort3

Cultuur

Werken vanuit een historische omgeving.

Bij Poort3 zijn we gek op verhalen en genieten we extra van verhalen met een rijke historie. Het is niet voor niets dat ons team werkt vanuit een oud detentiecentrum, een locatie vol historie en een prachtig verhaal. Het oude detentiecentrum heeft de naam De Blokhuispoort en staat in het mooie en oude centrum van Leeuwarden. Ons creatieve team heeft het genoegen om vanuit deze unieke locatie te mogen werken. Waar vroeger de gedetineerde zaten, zit nu ons creatieve team.

 

De historie van Poort3

Geboren vanuit nieuwsgierigheid en de drang nooit genoegen te nemen.

Poort3 is opgericht door Remko Noordhuis, een ondernemer die altijd tot in detail wil weten hoe iets in elkaar steekt. Aan de hand van zijn nieuwsgierigheid en kennis zoekt hij naar inzichten die een proces of een product kunnen verbeteren. De vragen kan iets anders en is dat ‘anders’ dan ook beter, vormen een rode draad in zijn leven.
In de jaren 80 kon Remko zijn nieuwsgierigheid al niet meer bedwingen. In deze tijd was hij bezig met kleine elektronische experimenten en zijn nieuwsgierigheid is nooit meer verdwenen. Na jaren te hebben geëxperimenteerd wist hij het zeker, hij wilde zijn ideeën tot werkelijkheid maken. De nieuwsgierigheid van Remko zorgde voor de geboorte van het bedrijf Poort3.

“Als je doet wat je leuk vindt, hoef je nooit te werken. “

– Mahatma Gandhi

Historie

De ervaring begint in de jaren 80 met kleine elektronica experimenten en de nieuwsgierigheid groeide vanuit daar alleen maar verder. Vanaf het begin van het ontstaan van internet zorgde dat voor een onuitputtelijke bron van nieuwe informatie, technologieën en technieken om (soms complexe) ideeën tot werkelijkheid te maken.

1994

In 1994 was er slechts een beperkte selectie browsers beschikbaar en ging het internetverkeer via de modem. Content Management Systemen, zoals WordPress of Magento waren er in dit tijdperk nog niet. Remko begon in 1994 met zijn eerste stappen op het internet en was vervolgens één van de eerste mensen in Nederland die de beschikking over een breedbandverbinding had.

1999

In 1999 kon de kennis van de technologie en de mogelijkheden die het internet te bieden had op steeds grotere schaal worden ingezet. Remko ontwikkelde in dit jaartal de basis van het huidige digitale loket, genaamd e-Leeuw. Hij realiseerde dit voor de gemeente Leeuwarden.

2000

Steeds meer mensen in Nederland hadden begin 2000 de beschikking over een internetverbinding. In dit jaar ontstonden op internet ook steeds meer nieuwe mogelijkheden en het aantal mensen dat interesse had in het internet steeg enorm. Remko ontwikkelde in dit jaartal de eerste printing-on-demand internet applicatie. Met deze applicatie was het mogelijk om postkaarten te bestellen en deze fysiek te versturen.

2009

2009 is het geboortejaar van Poort3. In dit jaartal begon Remko met het aanbieden van het dienstenpakket zoals wij die vandaag de dag nog steeds kennen. Vanaf het jaar 2009 heeft Poort3 een enorme ontwikkeling en groei doorgemaakt, iets waar wij natuurlijk trots op zijn.

Meer weten?

Wil je meer weten, of horen wat onze kennis voor jou kan betekenen? Maak snel een afspraak door ons te bellen op +31 85 06 05 234  of stuur een mailtje naar [email protected].