Ontwikkeling

Ontwikkeling, ofwel vooruitgang. Verder komen met je ideeën en er werkelijkheid van maken. Met behulp van techniek en automatisering is een heleboel mogelijk, maar alles begint met een solide basis. Voor elk idee is een geschikt systeem te vinden dat niet alleen nu een uitkomst biedt, maar ook in de toekomst groeimogelijkheden heeft. Poort3 gebruikt het vaakst WordPress, TYPO3 of Magento, maar dat wil niet zeggen dat dat de enige opties zijn.

TYPO3

Als standaard net niet voldoet, of als de ideeën compleet uniek zijn, wordt meestal TYPO3 als onderliggend systeem gebruikt. Door de grote flexibiliteit en toepasbaarheid, leent dit systeem zich heel goed om als basis te gebruiken voor een toegespitste applicatie of website. Bij TYPO3 is het niet de vraag: “Kan dit?” maar meer, “Hoe kunnen we dit het mooiste doen?”

TYPO3 is uiterst flexibel en schaalbaar en komt standaard met een enorme hoeveelheid functionaliteit. Er zijn ruim 5.000 extensies te downloaden waarmee de functionaliteit uitgebreid kan worden. Door de open structuur kan het gekoppeld worden met andere softwarepakketten en databases.

Meer weten over TYPO3?
Lees meer over TYPO3

TYPO3 is een enterprise-class Content Management Framework dat het beste uit twee werelden biedt: een ‘out-of-the-box’ CMS met een complete set standaard modules en een cleane robuuste high-performance architectuur die de mogelijkheid biedt voor vrijwel iedere maatwerk oplossing of uitbreiding.

Voor auteurs is TYPO3 een gebruiksvriendelijk, intuitief gereedschap, dat content redacteuren eenvoudig webpagina’s laat maken, bewerken en dergelijke door middel van uitgebreide functies die met een paar muisklikken gerealiseerd kunnen worden.
Met TYPO3 kan iedereen participeren in internetcommunicatie en klantrelaties onderhouden. Moeiteloos multimedia content types integreren en dynamisch server-side afbeeldingen bewerken en genereren zijn slecht een onderdeel van de ontelbare opties binnen deze uitgebreide toolbox voor web-based communicatie. Eveneens standaard is een -intern email en berichtensysteem met workflow engine voor redactioneel publiceren en samenwerken.

Voor Administrators en contentmanagers beschikt TYPO3 over een extreem uitgebreid gebruikersbeheersysteem waardoor professionele content creatie wordt ondersteund en editing workflows georganiseerd. TYPO3 is een server-side platformonafhankelijke applicatie die gebruikt kan worden met vrijwel iedere browser die er is.

Webontwikkelaars, internetbedrijven en reclamestudio’s zullen de complete scheiding van design, content en techniek waarderen. TYPO3 legt geen beperkingen op aan de kwalitatieve eisen die professionele designers aan hun ontwerpen stellen en ieder site (re)design kan dan ook gerealiseerd worden.

TYPO3 is database gestuurd en kan in schaalgrootte gemakkelijk uitgebreid worden om moeiteloos dienst te doen in een enterprise content management omgeving, zowel voor internet als intranet.

TYPO3 is Open Source software en wordt gepubliceerd onder de GNU/GPL

WordPress

Wordpress voor je website. Of je nou een starter bent, of een professional die jaren goede zaken doet, je website moet vertegenwoordigen wie je bent en wordpress kan daarbij helpen. Met een relatief simpele interface kan je je teksten bijhouden, afbeeldingen toevoegen en aanpassen en altijd inspelen op wat op dat moment belangrijk is voor je. Dit alles zonder tussenkomst van iemand die alle aanpassingen voor je moet doen.

Vragen over WordPress?
Lees meer over WordPress

WordPress is een systeem dat steeds meer grond wint op het gebied van weblogging, maar ook als software om je eigen website bij te houden. Dat is niet zo gek, want met WordPress kan je heel eenvoudig en snel teksten toevoegen aan je site, of artikelen toevoegen aan je weblog.
Als een goed vormgegeven standaard passend is voor jouw wensen en je wil maximaal aan de slag met SEO en je eigen marketing, dan is WordPress een goede keuze.

Eenvoudig je browser starten en inloggen op je website is alles wat nodig is om te beginnen; natuurlijk met jouw eigen huisstijl en vormgeving.

Magento

Voor (online) winkels gebruikt Poort3 voornamelijk Magento. Door de enorme flexibiliteit maakt dit verkoopsysteem van elk winkelidee een winkelmogelijkheid. Custom filtermogelijkheden? Geen probleem. Koppelen aan uw backoffice systeem of boekhouding? Ook dat kan!

Wat kan Magento voor mij betekenen?
Lees meer over Magento

Dat winkelen via internet steeds normaler wordt, is voor niemand een verrassing. Iedereen bestelt wel eens iets via internet, of kent iemand die dat doet. Hoewel het starten van een internetwinkel voor veel mensen nog eng of bedreigend kan overkomen, zijn met de huidige technieken mooie oplossingen te maken, waarbij de internetwinkel een toevoeging kan zijn voor de eigen ‘fysieke’ winkel.

Stel het je eens voor, de mogelijkheid dat je winkelpand 24 uur per dag open zou kunnen zijn voor klanten. Of een extra virtueel pand waar je klanten alle producten rustig kunnen bekijken van alle kanten, in hun eigen comfortabele omgeving. Zelfs de producten waar je (fysiek) geen displayruimte voor hebt; dat is de werkelijkheid van een internetwinkel.

Met een gedegen winkelsysteem kan je de meest uiteenlopende ideeën realiseren en deze invoegen in je bestaande verkoopproces. Voorraadbeheer, notificaties, klantcontact, gepersonaliseerde nieuwsbrief mogelijkheden, alles is mogelijk.

Om dit alles goed neer te zetten, gebruikt Poort3 bij winkelsystemen het liefst Magento als basis. De reden hiervoor is simpel, er zit jarenlange ervaring en ontwikkeling in dit systeem en mede door de brede ondersteuning en actieve gemeenschap achter deze software zijn updates en toekomstige support altijd gegarandeerd. Sowieso, met klanten als Nike, Gant, Olympus en vele anderen, weet je dat je een gedegen systeem in huis haalt!

Alle mogelijkheden horen?