Poort3, ontwikkeling in ICT

Poort3 is een in Leeuwarden en Groningen gevestigde IT onderneming met meer dan 20 jaar ervaring en behandelt alle aspecten van de informatie technologie en automatisering, maar specialiseert zich in internet gebaseerde applicaties en websites. Met een rijke kennis op het gebied van gebruikersinterfaces, ontwikkelingssystemen, winkelsoftware en CMS’en (Content Management Systemen) als TYPO3, WordPress en Magento, is Poort3 de ideale partner voor elk project waar technologie ondersteunend kan zijn aan communicatie en presentatie.

 

Poort3, vroeger en nu.

1994
1999
2000
2009
1994

1994

In 1994 kwamen de eerste experimenten met internet tot leven. Met een beperkte selectie aan browsers tot de beschikking en een verbinding via modem, werden de eerste stappen gezet. Van een CMS of automatisering was toen nog niet echt sprake, maar het begin was er!

1999

1999

In 1999 werd de opgedane kennis voor het eerst op grotere schaal gebruikt. De geboorte van wat tegenwoordig het digitaal loket van de gemeentes in Nederland zijn, kwam toen tot stand in de vorm van publieksinformatiesystemen. Voor de gemeente Leeuwarden werd dit gerealiseerd als “e-Leeuw”.

2000

2000

In 2000 werd de eerste publieke, volledig databasegestuurde internet applicatie ontwikkeld. Voor Pink Elephant Document Services werd toen namelijk het eerste “Printing On Demand” systeem gebouwd van Nederland, in de vorm van postkaarten die via een website gemaakt konden worden, maar fysiek verstuurd werden naar de ontvanger zijn of haar postadres.

2009

2009

2009 zag de geboorte van Poort3, zoals dit vandaag de dag nog steeds diensten verleent. Gevestigd in de Blokhuispoort en gewapend met vernieuwde energie, werd in september van dat jaar de koers ingesteld op de werkwijze en systemen die tegenwoordig nog steeds leidend zijn op internet.

 

Gevestigd in de Blokhuispoort, boven de 3e poort.

De Blokhuispoort is een cultureel bedrijvencentrum dat gevestigd is in het levendige centrum van Leeuwarden. Waar vroeger gedetineerden zaten, werken nu de creatieve geesten die schuilgaan achter de bedrijven die hier gevestigd zijn.

In een inspirerende omgeving werken ongeveer 130 ondernemingen (samen), die de mooiste producten en diensten leveren.
 
In deze historische omgeving worden tevens de meest uiteenlopende culturele evenementen georganiseerd.

Lees meer over de Blokhuispoort en de evenementen die hier georganiseerd worden op de website van de Blokhuispoort.

Een greep uit het klantenbestand

 

Ook eens een bakje koffie drinken in de bak?