Nieuws

Hieronder vindt u nieuws op het gebied van internet. Tenzij anders vermeld, is dit nieuws afkomstig van nu.nl.

Lek in e-mailbeveiliging Binnenhof

De e-mailbeveiliging op het Binnenhof is lek. Dat stelt de website Follow the Money (FTM) op basis van onderzoek. 

Netflix leent 1,6 miljard dollar om meer films en series te maken

Streamingdienst Netflix gaat 1,6 miljard dollar (1,4 miljard euro) lenen om verder te kunnen investeren in het aankopen en produceren van films en tv-series.

Miljardenovername BroadSoft door routermaker Cisco nabij

Routerfabrikant Cisco Systems staat op het punt  om het Amerikaanse softwarebedrijf BroadSoft te kopen voor 1,9 miljard dollar.

Kaspersky laat eigen software onderzoeken door onafhankelijke partijen

Antivirusbedrijf Kaspersky gaat zijn software laten onderzoeken door externe onafhankelijke partijen. Daarmee hoopt de softwaremaker zorgen over Russische banden weg te nemen.

‘Miljardenovername BroadSoft door routermaker Cisco nabij’

Routerfabrikant Cisco Systems staat op het punt  om het Amerikaanse softwarebedrijf BroadSoft te kopen voor 1,9 miljard dollar.

Achtergrond: Waarom Huawei liever Europa dan de VS verovert

Van alle grote Aziatische techbedrijven is Huawei één van de weinigen die zich meer op Europa dan de VS richt. Waarom is ons continent zo interessant voor de groeiende techgigant? En waarom zijn de Amerikanen zo achterdochtig over het bedrijf?

Rechter VS maakt broncode DNA-software openbaar in belang van rechtszaak

Een rechter in New York heeft de broncode voor software die DNA analyseert openbaar gemaakt. Onder wetenschappers en advocaten bestaan zorgen dat de software fouten bevat, waardoor onschuldige mensen naar de gevangenis zijn gestuurd.

Broncode DNA-software openbaar gemaakt wegens zorgen fouten in software

Een rechter in New York heeft de broncode voor software die DNA analyseert openbaar gemaakt. Onder wetenschappers en advocaten bestaan zorgen dat de software fouten bevat, waardoor onschuldige mensen naar de gevangenis zijn gestuurd.

Podcast: Dit moet je weten over het ernstige wifi-lek KRACK

In de podcast De week van NUtech bespreekt de techredactie van NU.nl het belangrijkste technieuws van de afgelopen week. Deze week bespreken we het grote lek in de wifi-beveiliging WPA2.

G7 en techbedrijven spreken af terreurberichten binnen 2 uur te verwijderen

Techbedrijven gaan berichten die terreur verheerlijken voortaan binnen twee uur verwijderen. Tot nu toe gebruikten de bedrijven een zelfopgelegde limiet van 24 uur.

Ruim honderd steden kandidaat voor nieuw Amazon-hoofdkantoor

Ruim honderd steden in de Verenigde Staten en Canada hebben zich kandidaat gesteld om de nieuwe thuisbasis van webwinkelgigant Amazon te worden. Het bedrijf wil een groot, tweede hoofdkantoor bouwen.

Wetsvoorstel in VS moet politieke reclame op sociale media inzichtelijk maken

Een wetsvoorstel moet sociale netwerken verplichten om kopieën van alle politieke advertenties te bewaren en openbaar te maken.

Senatoren dienen voorstel in voor bewaren politieke advertenties op sociale media

Drie senatoren van het Congres in de Verenigde Staten hebben een wetsvoorstel ingediend waarmee sociale media kopieën moeten maken en bewaren van alle politieke advertenties.

‘Betaalde abonnementsdienst voor artikelen op Facebook vertraagd op iOS’

Facebooks geplande betaalde abonnementsdienst voor artikelen komt alleen naar Android. Facebook en Apple zouden het niet eens kunnen worden over de voorwaarden van de dienst.

Verenigde Arabische Emiraten krijgen minister voor kunstmatige intelligentie

De Verenigde Arabische Emiraten hebben sinds donderdag een minister voor kunstmatige intelligentie.

Commissie Europarlement akkoord over privacyregels EU

De commissie voor burgerlijke vrijheden, justitie en binnenlandse zaken van de Europese Unie heeft ingestemd met de ePrivacy-verordening. Daarmee moet het toezicht op privacy bij online communicatiediensten worden vastgelegd.

Premier Verenigde Arabische Emiraten stelt minister van Kunstmatige Intelligentie aan

De Verenigde Arabische Emiraten hebben sinds donderdag een minister voor kunstmatige intelligentie.

Twitter geeft gebruikers die ongewenste naaktbeelden plaatsen permanente ban

Gebruikers die naaktbeelden op Twitter plaatsen waarvoor geen toestemming is gegeven worden voortaan permanent van het sociale netwerk geweerd.

Samsung brengt nieuwe versie spraakassistent Bixby naar koelkasten

Samsung heeft Bixby 2.0 aangekondigd. De virtuele assistent werkt naast telefoons ook op koelkasten en televisies van het bedrijf.

Nieuw Go-spelend algoritme is stuk krachtiger en zelflerend

Google-dochterbedrijf DeepMind presenteerde een nieuwe versie van AlphaGo. Het algoritme speelt het bordspel Go een stuk beter dan zijn voorganger. Dat heeft hij zichzelf aangeleerd.